Mijn favorieten


Hypotheken


Onafhankelijke, hoogstaande dienstverlening.

Als u met De Hypotheekshop-adviseur in zee gaat, is het een prettige gedachte dat achter deze adviseur een organisatie staat met zo’n 185 vestigingen de grootste is in onafhankelijk hypotheekadvies. We zijn niet gebonden aan een bank of financiele instelling. U kunt ervan verzekerd zijn dat we, na de keuze van de hypotheekvorm, de geldverstrekker selecteren met de voor u meest gunstige rente en voorwaarden.

Onze adviseurs hebben sowieso een opleiding achter de rug die voldoet aan de strenge eisen. Daarnaast vindt er voortdurend bijscholing plaats. De Hypotheekshop-adviseur staat niet stil.
Dat doet de hypotheekmarkt ook niet.

Onze openingstijden:
maandag / vrijdag 9.00 tot 17.30 uur
   
Op maandag, dinsdag en donderdag is tevens de avond tot 21.30 beschikbaar voor afspraken op kantoor.


Maak eenvoudig online een afspraak met één van de adviseurs.

 
   
   


De meeste mensen denken een hypotheek wel zelf te kunnen regelen, maar realiseren zich niet dat zij fiscaal en juridisch de verkeerde keuzes maken die niet teruggedraaid kunnen worden. Rob Timmermans heeft dat in één van zijn columns treffend omschreven:

"Hallo adviseur, is het nog gelukt met het berekenen van de mogelijkheden met mijn hypotheek voor de verbouwing…?”

Adviseur: “Jazeker, maar ik heb nog een paar vragen over de geïnventariseerde gegevens…Bij de vraag naar het eigenwoningverleden heb je een vraagteken gezet. “

“Uh ja, na twee echtscheidingen is dat niet meer te herleiden, maar ik heb nog wel het overzicht dat de vorige adviseur heeft gebruikt bij het advies in 2016. Kunnen we dat niet gebruiken…?”

Adviseur: “Als we daar vanuit gaan, dan zit er in de huidige constructie iets niet helemaal goed sinds 2016. Na je tweede scheiding in 2015 ontstond namelijk een aflossingsstand en die is daarna niet meer juist toegepast.”

“Aflossingsstand…?”

Adviseur: “Dat is de stand van de gezamenlijke leningdelen met een aflossingsverplichting, als je in de nieuwe situatie een schuld hebt die lager is dan de som van de voorgaande leningdelen. En daar is géén rekening mee gehouden toen er weer een leningdeel bij kwam.”

“Is dat nog te herstellen met terugwerkende kracht…?”

Adviseur: “Nee, niet met terugwerkende kracht. Over een deel van de huidige hypotheek is de rente niet aftrekbaar. We kunnen dit wél vanaf nú herstellen door de contractuele verplichting tot aflossen aan te passen, zodat dit deel van de schuld dan in een kortere periode wordt afgelost.”

“Maar dan gaan de maandlasten omhoog. Kan ik de verbouwing dan nog financieren…?”

Adviseur: “Ja, maar dan moeten we een deel van de oude annuïteitenhypotheek weer aflossingsvrij maken. Anders worden de maandlasten te hoog.”

“Mag de hypotheek weer voor een deel aflossingsvrij worden gemaakt? En net zeg je dat de aflossing juist naar een kortere duur moet worden omgezet…!”

Adviseur: “Dat klopt, maar het zijn verschillende delen annuïteitenhypotheken onder verschillende fiscale regelingen. En omdat één van de annuïteitenhypotheken nog onder het overgangsrecht viel, kan deze weer aflossingsvrij worden gemaakt. En nu we het daar toch over hebben… Omdat op dit deel van de schuld de genoten renteaftrek moet worden berekend over de oorspronkelijke hoofdsom, is over een deel van de nieuwe hypotheek de rente ook nog maar beperkt aftrekbaar. We moeten er dus een extra leningdeel erbij zetten, waardoor het aantal leningdelen op zeven uitkomt.”

“Maar… kunnen die leningdelen niet worden samengevoegd dan…?”

Adviseur: “Ja, maar dan moeten een aantal leningdelen naar de kortst resterende maximale looptijd worden samengevoegd, waardoor de lening op basis van de eerder genoemde ‘loan to income’ toets niet meer mogelijk is. We moeten sowieso naar een andere geldverstrekker, want bij je eigen bank kan de hypotheek uit niet méér dan vier leningdelen bestaan.”

“Ik vind het erg lastig allemaal. Eerlijk gezegd begrijp ik er helemaal niets meer van. Waarom is het allemaal zo moeilijk gemaakt eigenlijk? Iedereen hoort toch te begrijpen hoe een hypotheek in elkaar zit...”

Adviseur:  “Het is inderdaad te complex geworden. De staatssecretaris heeft aangegeven dat  de eigenwoningregeling in 2019 wordt geëvalueerd. Daarbij zal onder andere de complexiteit van de huidige regeling voor zowel burgers als de Belastingdienst aan de orde komen. Bij voorbaat een kansloze missie…”.

“Waarom kansloos?”

Adviseur: “Omdat de politiek geen idee heeft waar de schoen wringt. Het wordt zoals gewoonlijk weer ‘knippen en plakken’. Dus wordt de regeling alleen nog maar complexer. Eigenlijk is er maar één oplossing voor de eigenwoningregeling: een drastische herziening, zoals het afschaffen van de renteaftrek.“

“Waarom gebeurt dat dan niet…?”

Adviseur: “Ze zijn bang dat de burger het niet begrijpt. Terwijl het nú het ideale moment is, met de huidige lage rente. IB-tarieven aan de onderkant aanpassen en ‘klaar is Kees’.”

“Ow, voordat ik het vergeet. Ik wil volgend jaar misschien een andere woning kopen met mijn nieuwe partner. Zij heeft niet eerder een woning gehad...."

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring